Bradwell on sea

GB2400 - Verenigd Koninkrijk

Leef en werk mee in een Engelse leefgemeenschap

Ontdek The Othona Community - een bijzonder woon- en gemeenschapscentrum waar mensen van alle leeftijden, nationaliteiten en achtergronden samenkomen om begrip, solidariteit en vrede te bevorderen. Sinds de oprichting in 1946 als christelijke gemeenschap verwelkomt Othona mensen van alle religies en ervaringen, inclusief niet-christenen. Ze werken al samen met VAP-vrijwilligers sinds de jaren 1960.

Jaarlijks bieden ze een gevarieerd programma met evenementen voor families en kinderen, workshops over muziek, kunst, film, voedsel en ecologie, discussieseminars, korte vrijwilligersprojecten en verkenningen op het gebied van spiritualiteit, religie en vrede.

Othona zet zich in voor duurzaamheid en handelt volgens ecologische waarden. Ze hebben zonne- en windenergie ontwikkeld voor hun elektriciteit, en al het afvalwater wordt op natuurlijke wijze gerecycled. Op het terrein groeien biologische planten en groenten, en permacultuursystemen worden toegepast. Het hele gebied is een natuurgebied, beschermd door bomen en wildleefgebieden.

The Othona Community heeft een rijke geschiedenis en begon als een Romeins fort in de 4e eeuw. Op de locatie van het centrum bevindt zich een van de oudste kerken in Groot-Brittannië, de kapel van St. Peters-on-the-Wall, gebouwd rond het jaar 650 na Christus. De gemeenschap gebruikt de gerestaureerde kerk/kapel voor informele gemeenschapsdiensten.

In de jaren 1960 werd een tweede Othona-centrum opgericht in het prachtige Dorset, Zuidwest-Engeland, naast de kust. Tijdens je project krijg je de kans om dit te bezoeken en nog meer te ontdekken.

Sluit je aan bij The Othona Community en laat je inspireren door hun visie op het samen-leven.

€ 590 18-30 jaar
Max. deelnemers: 4
10/08/24 > 24/08/24
Vragen over dit kamp? Inschrijvingen gesloten Volzet
NEW-Volunteer at the Othona Community.jpg

Vrijwilligerswerk

Je zult betrokken zijn bij verschillende taken die de Othona Community helpen draaien, de gemeenschap laten bloeien, bezoekers zich welkom laten voelen en activiteiten tot een succes maken.

In de gemeenschap:

  • Samen eten en praten met andere vrijwilligers en medewerkers.
  • Openstaan voor de religieuze aspecten en praktijken van het centrum.

In de keuken:

  • Helpen met koken voor de gemeenschap en groepen bezoekers.
  • Voedselbereiding en conservering.
  • Het leren van nieuwe en speciale gerechten, bijvoorbeeld het maken van brood.
  • Je ideeën delen en recepten delen die je lekker vindt uit je eigen land.

In de tuin en daarbuiten:

  • Leren hoe je moet tuinieren en groenten en fruit moet kweken.
  • Kennis opdoen over de energie-, afval- en voedselsystemen die door de gemeenschap worden gebruikt.
  • Helpen bij het onderhoud van de gebouwen in de gemeenschap."

Groepssamenstelling

Er zullen nog veel internationale vrijwilligers zijn.

SDGs

Duurzame steden en gemeenschappen Leven op het land Eerlijk werk en economische groei Partnerschap om doelen te bereiken
NEW-Volunteer at the Othona Community 9.jpg

Verblijf

Je verblijft op het centrum zelf, er zijn kamers en bedden aanwezig.

Maaltijden

Je zal samen eten met de bewoners en de bezoekers, soms help je ook mee met de maaltijden, soms wordt er voor je gekookt.

Reisgegevens

We gaan met de trein naar het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Je hebt een internationaal paspoort nodig om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum van de Preparee zal in overleg met je groepsgenoten worden bepaald.  

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

27/04 – workshop EHOB – eerste hulp op Bouwkamp
28/04 – workshop Digital storytelling

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

 

Prijs

  • Inbegrepen: Trein heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen (je kan wel kosteloos op het project blijven slapen), plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Extra info

Het doel van dit project is jou de mogelijkheid te bieden om te leren en jezelf te ontwikkelen via de ervaring van internationale uitwisseling.
Deze ervaring komt tot stand door deelname aan de gemeenschap

Bij Othona maak je volledig deel uit van de gemeenschap, waar je samenleeft en vrijwilligerswerk doet met het personeel, andere vrijwilligers, bezoekers en lokale mensen. Een uitwisseling van culturen, je zult jouw cultuur delen en meer leren over de Britse en andere culturen, bijdragen aan internationaal begrip en culturele barrières en vooroordelen doorbreken.

Dit project is perfect voor vrijwilligers die:

  • Deel willen uitmaken van een gemeenschap en bereid zijn deel te nemen aan het gemeenschapsleven.
  • Openstaan voor andere religies, culturen en perspectieven.
  • Genieten van ontmoetingen met mensen uit verschillende landen, leeftijden en achtergronden.
  • Nieuwsgierig zijn en nieuwe dingen willen leren.
  • Klaar zijn voor nieuwe uitdagingen en ervaringen.

Terug naar boven